Itt van 50 év tapasztalata, tiszta szívből, őszintén, ajándékba - tőlem - neked! Bencze Ilona, Móksha Gyógyír Zrt.
Ingyenes letöltés!


Egyensúly


 

Június 21.-én kezdődik és szeptember 21.-ig tart.
Ez a negyedév is egyszerűnek tűnik, de az elméleti anyag itt is nagy.  | A gyakorlathoz pedig átlagos esetben egy évtized is kevés. (Ez a negyedév magában foglalja a táplálkozást, mozgást, kert művelést, önellátó gazdálkodást.)

 

Ajánlott irodalom:
• Teruo Higa: Forradalom a föld megmentéséért. (Effektív mikroorganizmusokkal (EM) oldjuk meg Földünk problémáit.)
• Vlagyimir Megre: Anasztázia könyvek 1. – 10. kötet
• Sebestyén Szilvia: Makrobiotika – Az egészséges és harmonikus életért (Elmélet, gyakorlat, receptek – házi alapanyagokból.)

 


 

Amíg az embernek kapcsolata volt a saját étvágyával, addig minden évszakban és minden esetben azt fogyasztotta, ami számára a legelőnyösebb és legkedvezőbb volt.

Ráadásul nem voltak szupermarketek, nem volt kontinenseket átívelő tömeges árumozgatás, így leginkább azokat az ételeket fogyasztottuk, ami a lakókörnyezetünkben megtermett. Ez így teljesen rendben is volt, a „fejlődés” viszont létrehozta, hogy most már minden évszakban fogyaszthatunk bármit.

A kiskertekben nem nagyon használtak vegyszereket. (Műtrágyát, gyomirtót, permetezőszereket stb.) Most a nagyüzemi termelésben minden tele van műtrágyával, gyomirtóval, permetszerekkel. Nagyüzemekben nem lehetséges különben a megfelelő terméshozam elérése.

 

Kérlek, olvassátok el a Higa professzor és a Vlagyimir Megre: Anasztázia könyveit. Egy kis időt rá kell szánnotok, de életetek leges-legjobb befektetése lesz 🙂
Ha el kezdtetek kiskerttel foglalkozni, akkor a legszükségesebbeket meg tudjátok magatoknak termelni. Ez garantáltan jó ízű lesz, vegyszermentes, olcsó. A környezetet is kíméljük, mert nem kell az élelmiszert messziről ide szállítani. Ne feledd fizikai szinten az vagy, amit megeszel!!! Ezen kívül, még ha tetszik, ha nem fel kell állnod a fotelből, és ahhoz, hogy a kiskertedet műveld, ki kell menned a szabadba. MOZOGNOD KELL! Az elején, több évtizednyi üldögélés után nagyon furcsa lesz.

 

Az emberi test, akkor érzi jól magát, ha mozog, ha kint van a szabadban, ettől jobb egészséghelyreállító módot, tevékenységet és eszközt még nem tudtak kitalálni. 

 

Már hallom, hogy kórusban mondjátok a kifogásokat, nincs időm, nem érek rá, nincs kertem, fáj a derekam, lában, térdem, túl fiatal vagyok, túl öreg vagyok, nem értek hozzá stb. Mi Moksások már négy éve csináljuk ezt a programot és azt tapasztaltuk minden megoldható. Az idő is, a mozgásszervi problémák is és a tapasztalat is megszerezhető.

A moksatv.hu weblapon találtok kisfilmeket az ágyás programról, amely bemutatja, hogy egy városi kis füvesített területből, hogyan lehet életteli ágyásokat kialakítani. (Petró Tibor)

Rengeteg visszajelzést kaptam, az emberek nagyon hálásak. Volt olyan férfi, aki megállított és elmesélte, hogy a belvárosban lakik beton dzsungelben, de a kisfilmek hatására kedvet kapott és a betonra hozatott földet és egy emelt ágyást alakított ki. Így az egész éves zöldséget meg tudja itt termeszteni saját magának. Peresztegen létrehoztunk egy gyakorlati kertet, igény szerint oda is lehet jönni. (Már az első évben nagyon szép édesburgonya, káposzta, kelkáposzta, karalábé, karfiol termés lesz.)

 

Minden kis rögben milliárdnyi élő mikroorganizmus van, ha a kezetekkel dolgoztok a földdel és esetleg mezítláb álltok rajta, egy-két óra alatt a természet feltölt, kiegyensúlyoz Benneteket. Depressziónak, allergiának semmi nyoma sem marad.

Ha komolyabb betegséged van, természetesen a hagyományos orvosi kezelés mellett, de mindenképpen ajánlom a rendszeres mozgást. Legyen az a legalapvetőbb pl.: napi fél óra gyalogtúra kint a természetben. A világhírű Papp Lajos professzor is ezt ajánlja.

Az önellátó gazdálkodásról [Páncsity Ferenc (emtech.hu)] webcímen is rengeteg információt találtok. – Évek óta ajánlom a hagyományos gasztroenterológiai (gyomor, vékonybél, végbél) problémákra az Emoció nevű készítményt és azt tapasztaltam, hogy nagyon sokat segít.

Szintén ajánlom a Makrobiotika Intézetet, Sebestyén Szilviát, természetesen a hagyományos orvosi kezelések és készítmények mellett és azt tapasztaltam, hogy sok megbomlott egyensúlyi állapotban Szilvia tudása a hiányzó láncszem a probléma megoldásához. (makrobio.hu)

Magam is megtapasztaltam Magyar Andrea és Kötő Ákos szakértelmét az egyensúly visszaállításában vagy megszerzésében.

 

Kalmár Mendel Gergely professzor terméke az őstönköly búzából készült liszt, a geozim és a lapkenyér fogyasztása, de épp így ez is nagyban hozzájárulhat az egyensúly visszaállításához.

Őszinte szeretettel ajánljuk Dr. Konta Ildikó Mária (klinikai szakpszichológus, kiképző zeneterapeuta) sajátos zeneterápiás megoldását, mely az egészen kis gyermekektől az idős emberek számára is kiváló módszer lehet a kibillent egyensúlyi állapot visszaállításában. (kontaildiko.hu)

Ha csatlakoztok hozzánk méltóságotok, tartásotok lesz, rendelkezni fogtok a nagybetűs SZELÍD ERŐ-vel, ezt fogjátok példamutatással átadni a gyerekeiteknek és az unokáitoknak egyaránt.

 

Tovább >>