Itt van 50 év tapasztalata, tiszta szívből, őszintén, ajándékba - tőlem - neked! Bencze Ilona, Móksha Gyógyír Zrt.
Ingyenes letöltés!


Forradalom a Föld megmentéséért

the_title();

Effektiv mikroorganizmusokkal (EM) oldjuk meg Földünk problémáit


Dr. Teruo Higa

Agroinform Kiadó

Egyensúly


A parányi élőlények ereje: Effektív mikroorganizmusok (EM)

Problémamegoldók és mindentudók a földművelésben és kertészeti termesztésben, háztartásban, környezetvédelemben, iparban éppúgy, mint gyógyászati problémák esetén.

Ebben a könyvben az úgynevezett effektív és hasznos mikroorganizmusok, röviden EM, bámulatos sikereiről van szó.

Ez egy multi-mikróba-keverék, melyet e könyv szerzője a japán agrártudós és egyetemi tanár, Dr. Teruo Higa talált meg a maga specifikus összetételében. Évek hosszú során folytatott kísérleteinek a sikere 1981 őszi estéjén következett be. E könyv olvasásakor érthetővé válnak a fontosabb részletek, hogyan nyújt az EM a mezôgazdaságban lehetôséget arra, hogy mindenféle talajtípust, a sivatagot is beleértve, művelhető földdé változtasson, melyen az eddiginél sokkal magasabb terméshozamok érhetők el. Mindez mindenféle rovarölő szer, vegyszer és műtrágya nélkül. Szerénytelenül hangzana, hogy ilyesmit állítok, mégis úgy tűnik, hogy az EM használata nyújtja a biogazdálkodás számára az ideális, természetes módszert, amiről oly rég álmodunk, és azt remélem, hogy egy napon globális méretekben fogják használni.

Szilárd meggyőződésem, hogy az EM-módszerek általános használata a mezőgazdaságban mindenkinek lehetôvé teszi, hogy boldogan éljen. Mindenki személyes boldogságának a megvalósulása pedig olyan pozitív mozgást indítana el, amely a konfrontáción és konkurencián alapuló szociális rendből elmozdítana bennünket egy olyan világ felé, melyben mindenki számára érvényesülne a jólét és együttélés. Ha ezt el tudnánk érni, ez egy olyan kor végét jelentené, melyben a katonai dominancia elve uralkodik. „A mikroorganizmusok világára kell irányítanunk a tekintetünket, ezekre a parányi élőlényekre, melyek jelenléte és tevékenysége megtartja életünket.”<< Vissza